Tort tricolor de inghetata

de Miha in Dulciuri, 18 Iun 2010 | 18360 vizualizari

 

cu caramel, cacao si menta

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 100+100 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 400+100 ml frisca lichida
  • 50 g cacao neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml linguri sirop de menta
  • frisca pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tricolor de inghetata:

Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Cand s-a racit se incorporeaza frisca batuta. Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti.In una din parti vom pune caramelul racit, in una cacaoa si in ultima siropul de menta. Vasele se dau la congelator pentru 1 ora.

Se scot vasele, se mixeaza fiecare compozitie in parte pentru a sparge acele de gheata.

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara. Punem toate cele 3 compozitii, una peste alta, in ordinea care va place. Se acopera din nou cu folie si se da la congelator pana la congelarea completa.

Se rastoarna inghetata pe un platou cu o miscare ferma, se indeparteaza folia si se orneaza cu frisca si cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tricolor de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat